Admitere

Vrei să devii un Coşeriu, un Testemiţanu, un Mozart?

Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din incinta Universităţii de Stat „A.Russo” din Bălţi există şi îţi oferă cele mai vaste şi sigure posibilităţi! Este un liceu cu o istorie de mai mult de o sută de ani, cu foşti elevi – personalităţi marcante ale ştiinţei şi culturii româneşti. Perfomanţele elevilor sunt încurajate cu premiul ,,Alexandru Budişteanu”, primul premiu pentru învăţătură în tot spaţiul românesc, instituit de fostul elev, Alexandru Budişteanu, doctor arhitect, Bucureşti. Premiul se acordă, anual, celor mai merituoşi liceeni şi este constituit dintr-o Diplomă de Premiant de Onoare şi 100 de Euro. Amplasarea liceului în cadrul universităţii bălţene oferă liceenilor posibilitatea de a fi instruiţi de cadre didactice profesioniste, de a se bucura de tezaurul uneia dintre cele mai bogate biblioteci din Moldova, dotată cu mijloace tehnice moderne performante; alimentare la cantina studenţească; cazare în cămin.

Te aşteptăm să alegi unul din profilurile:  Umanist  Real  Arte       Studii serale, profil Umanist. 

Admiterea în clasa a X-a se face fără examen, în baza certificatelor de studii gimnaziale. La profilul Arte se susţin şi probe de aptitudini.

Dacă ai un vis, trezeşte-te şi urmează-l! Adresa Liceului: mun. Bălţi, str. Puşkin 38 Relaţii la telefonul: 023152356 Tel. mob. : 069041722 / 079066025