Link-uri utile

Teste BAC online

Manuale online

33 ways to speak better English – without taking classes

50 Incredibly Useful Links For Learning & Teaching The English Language

Cărți de citit online gratis

6 canale YouTube unde poți învăța gratuit și interactiv o limbă străină

English if Fun – Facebook page

J’aime le français – Facebook page

• Fondata in 2006, platforma www.slideshare.net este in prezent unul din topul celor mai vizitate site-uri din lume. De ce să folosești această platforma?

1. Ai acces la 18 milioane de prezentări din peste 40 de categorii care-ți oferă informație concisă și clară aranjată în slide-uri. Deci poți învăța repede.

2. Ai posibilitatea de a împărtăși propriile cunoștințe prin intermediul prezentărilor, filmelor video, infografice, documente.

• Voice Spice recorder este o platformă online care-ți permite înregistrarea unei infromații gratis și rapid, salvarea înregistrării și distribuirea ei. voicespice.com
Există și o aplicație pentru telefoanele mobile Voice spice Easy Recorder App

• Ca și platforma precedentă vocaroo.com este o modalitate de a înregistra ușor și a distribui un mesaj audio.

• Prin intermediul platformei 123apps.com pe lîngă faptul că puteți înregistra un mesaj sau piesă, puteți și prelucra un document audio cum ar fi să-l scurtați, convertiți, să îmbinați două sau mai multe piese. În plus toate instrucțiunile sînt în limba rusă.

Aici avem un tutorial în limba română cum ați putea să utilizați platformele de mai sus.
Link spre youtube

• Platforma fotobabble.com vă oferă posibilitatea să animați un pic înregistrarea audio însoțind-o cu o fotografie. Poate fi utilizată foarte simplu și face prezentarea mai atractivă.
Aveți aici un tutorial pentru utilizare Link spre youtube

• Platforma pimpampum.net este o modalitate de a crea o carte online cu text și imagini. Dacă vizitați site-ul, veți găsi în arhiva lui multe exemple reușite.
Vă prezentăm și un tutorial în limba engleză Link spre youtube

• Storyjumper storyjumper.com este o platformă cu care puteți crea o carte online. Aveți la dispoziție o bibliotecă largă de instrumente online ca decor, personaje, scene, mai mult decît atît, puteți încărca propriile imagini.
Iată un tutorial video cum să utilizați această platformă Link spre youtube

• Stupeflix stupeflix.com e o modalitate de a crea filme video cu text, muzică, filme incorporate. Aveți la dispoziție teme ale filmelor presetate sau puteți crea propriul film cu fotografiile ce le alegeți și încărcați.
Link spre youtube – tutorial în română
Link spre youtube – un tutorial în engleză

• Voice Thread voicethread.com este o platformă online utilizată pe larg peste hotare în diverse domenii, în special în educație. Tutorial pentru utilizarea platformei Link spre youtube

• Blabberize blabberize.com este o platformă perfectă pentru a învăța și a va distra în același timp, făcînd o fotografie să vorbească.
Aveti aici un tutorial video în română cum să realizați un blabber.
Link spre youtube

• Thinklink thinglink.com vă permite să stocați într-un singur fișier toate sursele de care aveți nevoie pentru a prezenta un subiect oarecare.
Informație detaliată despre cum să utilizați această platformă veți găsi urmărind tutorialul următor.
Link spre youtube

• Dacă sînteți pasionați de imagini de genul avatarilor, atunci puteți crea unul vorbitor folosind platforma Voki voki.com . Îi puteți alege singuri genul, aspectul, vocea, și e chiar distractiv.
Găsiți aici un tutorial de utilizare în limba română Link spre youtube

• Platforma PowToon este unul dintre instrumentele web cele mai interesante, datorită multiplelor posibilități tehnice pe care ni le oferă. PowToon ne permite sa facem prezentări care arata foarte atrăgător, viu și interactiv. Servicul este gratuit, oricine poate realiza o prezentare formată din mai multe slide-uri animate. Singurele limitari sunt: limita de timp de 5 minute și logoul PowToon care apare în partea dreaptă jos și la finalul prezentării.

Iată și un tutorial în limba română
Link spre youtube

În final, aveți o prezentare a multor din platformele de mai sus prezentate cu ajutorul uneia și anume Thinklink
thinglink.com

Multe exemple de utilizarea platformelor sus-menționate veți putea găsi pe pagina de facebook
Platforme Educaţionale Online pentru Cadrele Didactice din Republica Moldova
Link spre facebook