Noutăți

„Vrem să ȘTIM” – Săptămâna metodică la matematică 15-19 noiembrie 2021

În perioada 15-19 noiembrie, în cadrul Liceului Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți s-a desfășurat Săptămâna metodică la matematică cu genericul „Vrem să ȘTIM” (Științe, Tehnologii, Informatică, Matematică). Lecțiile publice au fost realizate de către profesoarele de matematică: dna Spînu Ludmila (la clasa a XII-a D, profil Umanist), dna Banaru Nina (la clasa a X-a B, profil Real ) și dna Cernovschi Aurelia (la clasa a XI-a F, profil Arte).

Elevii, plini de emoții, au participat la Concursul de poezie „Matematica în jurul nostru” și au dat dovadă de creativitate și ingeniozitate, așternând pe hârtie versuri dedicate matematicii. Accesați linkul https://online.fliphtml5.com/nrkyg/czmi/ și veți observa cât de „poeți” sunt crengienii.

Concursul „Matematica – regina științelor” a fost o provocare atât pentru elevii amatori de pictură, cât și pentru cei de la profilurile real și umanistic care au încercat să adune toată matematica într-un desen, creând o adevărată bătălie.

Dna Berega Ana, profesoara de matematică, și  elevii clasei a XI-a au realizat o prezentare în PADLET cu cele mai reușite proiecte individuale, având ca teme: „Progresiile aritmetice și geometrice în viitoarea mea profesie”, „Progresiile  în viața cotidiană”, „Aplicații ale șirului Fibonacci în diverse domenii”.

Or, crengienii se avântă în misterul cifrelor, considerând, vorba lui Galileo Galilei, că matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *