Noutăți

Holocaustul – o lecție crudă a istoriei

Începând cu anul 1933 și venirea la putere a lui Adolf Hitler, crimele antisemite au prins diverse forme – discriminarea, umilirea publică, eliminarea evreilor din spațiul politic, social, economic și cultural al Germaniei, violența, deportarea, confiscarea bunurilor și munca forțată.

Se estimează că peste 200 000 de asasini au comis crime asociate Holocaustului, precum asasinarea a circa șase milioane de evrei, dintre care 1,5 milioane de copii.

Este de datoria noastră, a tuturor, să nu uităm această lecție crudă a istoriei și să nu admitem să se repete. Iată de ce, an de an, desfășurăm activități pentru a sensibiliza elevii și a-i ajuta să conștientizeze toată amploarea acestei crime.

În perioada 22-31 ianuarie 2024, profesoarele de istorie Mura Antonina, Chihai Nelea, Aga Mihaela și-au propus să organizeze expoziții tematice, excursii la Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți, la Biblioteca Științifică Universitară, lecții tematice și vizionare de film documentar.

Le mulțumim pentru efortul depus și sperăm că elevii noștri vor fi printre persoanele ce combat rasismul, antisemitismul, xenofobia și alte forme de intoleranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *