Noutăți

Proiectul Internațional „Moldovan and Ukrainian Girls for Peace and Leadership”

Promovarea sistematică a principiului egalității de șanse pentru femei și bărbați este o preocupare recentă a Republicii Moldova. Iată de ce tot mai multe activități sunt realizate pentru a instrui tânăra generație și a încuraja fetele să manifeste activism civic. În acest an, 11 eleve din cadrul Liceului Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți au participat la Proiectul Internațional „Moldovan and Ukrainian Girls for Peace and Leadership”, desfășurat în perioada 21 septembrie-25 februarie 2023, proiect sponsorizat de Ambasada Canadei.
În tot acest timp, participantele au avut parte de un șir de sesiuni în limba engleză, care au avut drept scop formarea competențelor de lider și stimularea încrederii de sine.
Totodată s-a pus accent și pe o comunicare eficientă, aceasta fiind, la rândul său, o calitate esențială a oricărui lider de succes ca și formularea clară și concisă a unui mesaj, respectul arătat interlocutorului și atenția la feedback în timpul discuției.
Pe parcursul proiectului, elevele au realizat diverse acțiuni cu impact social, și anume au organizat activități interactive și distractive pentru copiii refugiați. Acestea fiind organizate pentru a stimula procesul de integrare în Republica Moldova a beneficiarilor.
Proiectul s-a încheiat cu premierea a celor mai active participante, valorificând munca depusă în această frumoasă perioadă. Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Municipală “B.P. Hașdeu” din Chișinău, implicând 137 de eleve premiate din 10 regiuni ale Moldovei.
Mulțumim mult tuturor elevelor pentru implicare activă, mulțumiri profesoarei de limba engleză, Postolachi Cristina, care le-a ghidat pe tot parcursul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *